Inredning 2022 – Trederna som är här för att stanna

Inredning 2022 – Trenderna som är här för att stanna Trender när det kommer till inredning har ändrats under åren. Samtidigt som det är roligt, kan det även för många sätta press på att man vill uppdatera och uppgradera med jämna mellanrum. Vi på Java Möbler vill göra inredning exalterande och kravlöst. 40-talet bjöd på…

Inredning 2022 - Trenderna som är här för att stanna

Trender när det kommer till inredning har ändrats under åren. Samtidigt som det är roligt, kan det även för många sätta press på att man vill uppdatera och uppgradera med jämna mellanrum. Vi på Java Möbler vill göra inredning exalterande och kravlöst. 40-talet bjöd på blommigt och ljust, 50-talet på inredning och möbler som var praktiska och funktionella och på 60- och 70-talet dominerade starka färger, stora mönster och yviga former. 80-talet var mer avskalat och naket medan vi på 90-talet återigen influenserades av en stor färgskala, samt mycket järn och trä. Efter millenieskiftet har vi blandat högt och lågt. Inredning år 2022 har ett par starka trender som vi tror kommer vara bestående länge - tack och lov, för trenderna är riktigt snygga tycker vi. Vilken trend tror du kommer att hålla i sig?

Inredning

Hållbarhet - en inredningstrend som håller

Hållbarhet är hett! Termen innefattar flera olika aspekter, exempelvis återanvändning. Vi behåller gamla möbler, handlar på auktioner men också på plattformar som Blocket och Facebook Marketplace. Att återanvända har aldrig varit mer inne. I kombination med nya och moderna möbler får ditt hem en härlig
känsla.

Hållbarhet handlar också om att inhandla möbler som är tillverkade av bra material och råvaror som har en lång livslängd och som är slitstarka, men lika viktigt är även att möbler och annan inredning är tillverkade av personer som har bra arbetsvillkor, något som vi på Java Möbler säkerställer. Vi tycker att möbler ska vara tillverkade av människor, för människor. Dessutom handlar hållbarhet om att ha väl hand om sina möbler, vi ger dig gärna råd om hur du på bästa sätt värnar om våra möbler för bästa möjliga hållbarhet - kontakta oss här!

Att agera och handla hållbart skapar ofta en naturnära och harmonisk känsla i ditt hem.

Natur och naturligt återspelar sig i hemmens inredning

I år (och förmodligen även kommande år) ser vi många möbler och inredningsdetaljer tillverkade i naturliga material, allra mest trä som skapar personlighet, liv och tecken av föränderlighet i varje hem. Brunt och beige är färger som syns i många hem!.

Naturen tar plats i hemmet

Hand i hand med hållbarhet och naturliga färger går naturens grönska, som har en given plats bland inredningsdetaljer 2022. En trend vi är övertygade om kommer att stanna kvar många år framöver. I vårt avlånga land, där grönskan endast varar för kortare perioder, kan vi få inomhus att kännas som utomhus. Vi ser gröna detaljer på både kuddar och annat, men främst genom växter som pryder väggar, golv,
bord och tak. Suger på något nytt till hemmet? Frossa bland våra vackra möbler och annan inredning här.

Speglar

Speglar har för alltid varit en del av hemmet för de allra flesta av oss, men nu kanske mer än någonsin. Vi ser speglar i alla möjliga former och storlekar - kvadratiska, runda, rektangulära, ovala eller mer annorlunda och oregelbundna. Speglar skapar luft och rymd i ett hem och bland trenderna ser vi ofta stora speglar. Både snyggt och praktiskt! Se alla våra speglar här.

Java Möbler

Hur ser du på trender när det kommer till inredning och hur inreder du ditt hem? Visa oss gärna ditt hem på Instagram och tagga oss med java_mobler. På Java Möbler erbjuder vi såväl trendiga som mer klassiska möbler och inredning online. Möblerna är tillverkade av hållbara material som håller år efter år. Kika på våra mest populära möbler och inspireras här!

Har du en fråga eller fundering? Varmt välkommen att kontakta oss.