Publicerad Lämna en kommentar

Antika möbler ger ett snyggare hem

När det kommer till antikviteter så har möbler en riktigt unik särställning. Även om deras popularitet varierar stort i mellan olika decennier och generationer så är efterfrågan alltid stor. Vad som kännetecknar dem är att de, till skillnad från moderna möbler, inte är massproducerade och i de flesta fall uppvisar en väldigt hög hantverksnivå. De är helt enkelt mer unika i sitt slag. På så sätt kan de bidra till inte bara ett snyggare hem, utan allt i från unik funktion till en riktigt särskild känsla.

Även om det inte finns några strikta kriterier för vad som anses vara en antik möbler, så brukar man generellt sett anse att saker tillverkade innan 1920-talet hör till antikviteter. Även om det bland svenskar även blivit populärt med möbler från 1950-talet och folkhemmets storhetstid. Ofta så kategoriseras möblerna efter den Europeiska stilepok som de tillkom under, vilket gör att man möter begrepp så som renässans, barock, rokoko, höggustaviansk stil och så vidare. Generellt sett så kan man säga att desto äldre och mer välbevarade möblerna är, desto större är chansen att de är att anses vara samlarprodukter snarare än bruksmöbler. Men hur man väljer att förhålla sig till det hela är så klart helt och hållet upp till var och en.

Varför bör man välja antika möbler?

Först och främst så är det värt att påpeka att det är väldigt få som väljer antika möbler för praktikalitet och funktionalitet. Dessa aspekt i design och framställning brukar generellt ansetts ha fått fäste under 1930-talet. Däremot är antikviteter oerhört populära just för att de faktiskt tar plats och tillför vad som inte sällan brukar beskrivas som karaktär. Genom att förena den användbara aspekten av möbler med rent dekorativa inslag så får man däremot chansen att skapa något helt nytt. Och oavsett om man föredrar att blanda stilar, eller satsar på att få en enhetlig stil så kan man med antika möbler på många sätt säkerställa att rummen, eller hemmet i stort, får en individuell prägel.

Numera så är man ofta noggrann med att särskiljer mellan stilmöbler, som är nytillverkade i gammal stil, och faktiska antika möbler som tillverkades under den epok som de anses representera. Denna distinktion är viktig att vara medveten om. Så att man inte blir besviken om man förväntar sig antikviteter men märker att ens inköp är en nyproduktion. Detta är däremot sällan ett problem då utbudet av antika möbler är så brett att man i många fall kan vara säker på att hitta det som man är ute efter.

Brett utbud med stora möjligheter

Tack vare den ständigt höga efterfrågan på antika möbler så har många av dem bevarats i väldigt gott skick. Detta gör att man utan problem kan hitta riktigt gamla möbler som samtidigt lever upp till ens förväntningar på robusthet, kvalitet och snyggt utseende. Med ett ständigt växande utbud kan vi säkerställa att du hittar precis vad du letar efter, utan att behöva kompromissa med smidighet och enkelhet. Ta därför chansen att låta antika möbler pryda ditt hem, och låt historiska influenser bli en del av din heminredningsstil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *